3 digitale gaver der ikke er kedelige at få

Vi lever i en verden der bliver mere og mere digital og det har også betydning for de gaver vi giver. En god gave forveksler man tit med dens fysiske størrelse, men sandheden er at en digital gave uden nogen fysisk størrelse kan være ligeså god eller bedre i denne digitale tidsalder.

Her er 3 bud på digitale gaver der vil vække stor begejstring hos gavemodtageren.

Oplevelsesgavekort

Oplevelsesøkonomien er i vækst og så længe vi fortsat får flere penge mellem hænderne vil det fortsætte sådan. Det dækker over ophold, rejser, wellness og mere specifikt f.eks. ballonflyvning, bridge walking, vinsmagning og ølsmagning mm.

De fleste bliver glade for et oplevelsesgavekort, som altså oftest købes digitalt, ja faktisk er der rigtig mange der ønsker sig oplevelser i gave når de udsender ønskelisten. Med andre ord du går ikke galt i byen med en oplevelsesgave, medmindre det selvfølgelig er en vinsmagning du giver til en der ikke kan fordrage vin.

Streaming

Alle elsker streaming fordi det giver valgfrihed når som helst. Med en eller flere af de mange streamingtjenester kan du streame film og serier når du vil, hvor du vil, men til gengæld er det også en løbende udgift hver måned.

I dag er det de færreste der ikke abonnere på en streamingtjeneste, og et gavekort vil derfor falde i god jord hos langt de fleste, måske på nær af den ældre generation. Med en streaming-gave kan du hurtigt spare gavemodtageren for 3-6 måneders betaling, og dermed sikre gratis underholdning i samme periode.

Du kan hos de fleste streamingtjenester købe et gavekort til X antal måneder – nemt og hurtigt. Se en oversigt over tilgængelige streamingtjenester i Danmark her og find en din gavemodtager elsker at se.

E-bog eller lydbog

Ligesom film og serier ikke længere er noget der købes som et fysisk produkt, er denne trend også komme til bogmarkedet. Her er der dog fortsat mange der foretrække den fysiske bog, men der er også dem der foretrækker den digitale udgave som enten e-bog eller lydbog.

E-bogen er den mere praktiske løsning på den fysiske bog, hvor man altså stadig læser bogen, men den er tilgængelige på ens digitale enheder som man kan have med overalt uden det fylder ekstra. Lydbogen er for dem der IKKE gider at læse, men hellere vil have fortalt. Samme person vil nok også foretrække at høre musik og podcasts.

Der er forskellige muligheder for at købe e-bøger og lydbøger. Ligesom med film og serier kan du også købe et gavekort til f.eks. Mofibo eller Saxo Premium, som er streaming af e-bøger og lydbøger. Et gavekort dækker dog kun få måneder. Du kan dog også købe hvert enkelt e-bog og lydbog så gavemodtageren får ejerskab over den for evigt, men også til en noget højere pris og så er det kun en enkelt bog man får.

Hvorfor give en “kedelig” digital gave?

Måske sidder ud nu at tænker alle disse ting er for kedelige at give i gave, netop fordi der ikke er noget fysisk at komme med. Derfor får du lige 3 gode grunde til at give en digital gave frem for en fysiske gave:

  1. Det er bedre for miljøet da du spare gaveindpakning, emballage mm. Der er selvfølgelig stadig en miljøbelastning ved at bruge digitale produkter, men de bliver brugt alligevel, og emballage og indpakning er når det kommer ned til det, en unødvendig miljøbelastning.
  2. Gavemodtageren er højst sandsynligt ligeglad med at det er en digital gave eller fysisk gave, så længe du kommer med noget, og så længe det er noget han/hun bruger. Det er børs gavemodtageren i hvert fald være. For børn kan det selvfølgelig godt betyde noget om de kan se gaven og lege med den med det samme.
  3. En oplevelsesgave kan du selv få glæde af hvis du køber den til 2 personer 😉

God fornøjelse med dine gavekøb, håber du finder den perfekte gave!